Otorinolaringologia infantil

¿Què és?

La Otorinolaringologia infantil és la subespecialitat de la Otorinolaringologia que s’encarrega de la prevenció, diagnòstic i tractament de la patologia relacionada amb l’Oïda, Nas i Gola en els Nens.

 

L’especial anatomia del nen i el diferent desenvolupament del seu sistema de defensa, fa que algunes malalties siguin especialment freqüents en l’edat infantil, essent el motiu de consulta més freqüent en els serveis d’urgència i pediatria.

 

Aquestes alteracions repercuteixen en el desenvolupament i creixement del nen (visiteu el nostres apartats: Hi sent be el seu fill?, Que son les amígdales?), sinó es soluciona el problema de manera adequada.

 

Les patologies ORL més freqüents en el nen son els problemes relacionants amb el mal funcionament de la trompa d’Eustaqui: disfunció tubàrica, Otitis mitjana aguda, Otitis mitjana serosa; i amb la infecció i hipertrofia dels òrgans limfoides faringis: adenoïditis, amigdalitis, hipertrofia adenoidoamigdalar.

 

La seva repercussió pot afectar al desenvolupament del llenguatge i de la parla, a la morfologia de la boca (maloclusió, paladar ogival) i al descans nocturn i rendiment diürn (ronc, apnees).

otorrino_infantil