Com es tracten els acúfens?
Un cop realitzat l’estudi diagnòstic no sempre serà necessari el tractament. Només en els pacients que es veuen afectats en la seva vida diària, que no acaben de compensar l’acufen, o lògicament en els quals trobem una malaltia causant.
Per tant, quan sigui possible, el tractament serà causal (el de la causa que el produeix), i preventiu, evitant condicions que afavoreixin la seva aparició (hipertensió, sorolls intensos, mals hàbits posturals …).
El tractament farmacològic s’ha basat en la utilització de substàncies que afavoreixen “el reg cerebral”. Ara s’utilitzen també altres fàrmacs que actuen a nivell central frenant la seva excitabilitat (Melatonina, Sulpirida, Lírica …), de vegades serà necessari utilitzar medicaments per combatre l’ansietat i la depressió.
El tractament amb sons (Teràpia Sonora) és el tractament amb més projecció. Cerca l’habituació del pacient al soroll per entrenament del cervell (el soroll s’atenua, i només es percep si es fixa l’atenció en ell). Això s’aconsegueix amb sorolls ambientals (ràdio, TV, natura …), audiòfons i generadors de soroll.
Tècniques de relaxació i de reestructuració del pensament (psicòleg).
Altres: làser, acupuntura, teràpia magnètica etc.
Font: http://www.nidcd.nih.gov/health/spanish/pages/presbycusis_span.aspx